Foto:UPSUL(Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama)

Situacija na moru u Crnoj Gori danas je mnogo složenija zbog pojačanog vetra, a preporuka kupačima i vlasnicima plovnih objekata je da danas ne izlaze na otvoreno more i u vodu jer postoji veliki rizik.

Kako je za Portal RTCG saopštio Žarko Lukšić, načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), danas na Velikoj plaži ogromni talasi i vetar zapadnog smera, te da se očekuje jak zapadni i severni vetar tokom noći.

„UPSUL je spremna da reaguje i svi kapaciteti su u pripravnosti“, poručio je on.

Građanima i turistima je, ističe Lukšić, za sve informacije dostupan broj Pomorsko-operativnog centra 129.

Veliki talasi u Ulcinju

Talasi na ulcinjskoj rivijeri su veliki, a na velikoj skeli koja je još u izgradnji mogu se videti šljunak i veći komadi betona.

Oni su stigli i do objekta graničnog prelaza pomorskog međunarodnog putničkog saobraćaja, a pod udarom talasa su i automobili parkirani na skeli.

Ribari su bili prinuđeni da svoje čamce izvuku iz vode da ne bi došlo do oštećenja, dok se spasioci bore sa kupačima, koji uprkos upozorenju i crvene zastavice, ulaze u vodu, prenosi RTCG.

Na crnogorskom primorju juče su život izgubile dvije osobe – crnogorski državljanin P.M. kod Plavih horizonata i ruski državljanin kod plaže Perazića do.

Kupači ne mare za upozorenja

„Iako je situacija na moru danas mnogo složenija zbog pojačanog vetra i velikih talasa, kupači ne haju zbog istaknute crvene zastavice“, navodi se u opisu snimka koji je objavila stranica Podgorički vremeplov.

Kako se na snimku vidi, kupači ne mare za velike talase, a jednog od posmatrača je voda i odnela.

***

BONUS VIDEO: Kupanje za Prvi maj u Budvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar