Ruska policija Foto:EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

U toku je talačka kriza u istražnom zatvoru u Rostovskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna kazneno-popravna služba. Navodi se da je optuženi uzeo dvojicu zaposlenih za taoce, kao i da su pregovori sa otmičarima u toku. Interfaks piše da su otmičari tražili automobil i slobodan prolaz. Tvrdi se da su naoružani hladnim oružjem i da su članovi terorističe organizacije ISIS.

U istražnom zatvoru u Rostovskoj oblasti, optuženi je uzeo dvojicu zaposlenih za taoce, saopštila je ruska Federalna kazneno-popravna služba.

„Optuženi, koji se nalazio u jednoj od ćelija istražnog zatvora broj 1 Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Rostovskoj oblasti, uzeo je za taoce dvojicu službenika“, navedeno je u saopštenju, a prenose RIA Novosti.

U toku su pregovori o oslobađanju talaca, a na licu mesta su načelnik regionalnog štaba Federalne kazneno-popravne službe i predstavnici organa za sprovođenje zakona i tužilaštva.

RIA Novosti, pozivajući se na upućeni izvor, navodi da su za taoce uzeti operativni oficir i nadzornik u istražnom zatvoru u Rostovskoj, a da se zatvorenici koji su ih zarobili terete za terorizam.

Muškarci koji su uzeli taoce u ruskom pritvorskom centru zahtevali su automobil i slobodan prolaz, javio je Interfaks.

PROČITAJTE JOŠ

„Grupa od šest zatvorenika koja je uzela za taoce dvojicu zaposlenih u zavodu zahtevala je da im se obezbedi automobil i slobodan izlazak iz istražnog zatvora“, prenose informacije ruskih hitnih službi.

Navodi se da su zatvorenici su naoružani noževima kao i da su članovi terorističke organizacije ISIS, zabranjene u Rusiji.

„Imaju sekire, očigledno od protivpožarne opreme, i gumene palice, nemaju vatreno oružje“, rekao je taj izvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar