Nakon što je Međunarodni sud pravde u Hagu doneo provremenu odluku da Izrael mora da preduzme sve korake kako bi sprečio genocid u Gazi, ambasador Palestine Muhamed al Namur gostovao je u emisiji "Probudi se" na TV Nova.

Rat u pojasu Gaze ne mora da prestane, ali bi Izrael trebao da preduzme sve mere kako bi sprečio svoje snage da počine genocid u toj palestinskoj enklavi. Ovo je privremena odluka koju je doneo Međunarodni sud pravde u Hagu, u procesu protiv Izraela za genocid, koji je pokrenula Južna Afrika.

Da li će i na koji način ova odluka promeniti odnos Izraela i Palestine, i zaustaviti oružani sukob, govorio je ambasador Palestine u Beogradu.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ono što se desilo u Hagu je početak. Ta odluka znači da su oni prihvatili tužbu protiv Izraela o genocidu. Tu će biti osnova za suđenje. Izraelski lideri se ponašaju kao kriminalistička banda i ubijaju žene i decu i ruše Gazu. Ono što rade Palestinci od 1948. je reakcija na izraelski teror. Ovo nije prvi masakr“, rekao je on.

Celo gostovanje pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Netanjahu naredio da se ne reaguje na odluku suda u Hagu: Ambasador Vilan poručo da ne smemo da dozvolimo da se Gaza pretvori u teroristički centar protiv Izreala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar