Egipat požar Foto: Tanjug/AP Photo

Najmanje 38 osoba povređeno je u požaru koji je izbio u zgradi bezbednosne uprave u gradu Ismailiji u Egiptu pre nego što su vatrogasci obuzdali požar nakon nekoliko sati.

Portparol Ministarstva zdravlja Egipta Hosam Abdel Gafara naveo je da je 12 povređenih zbrinuto na licu mesta, dok je 26 prebačeno u bolnice, a svi osim dvoje imaju poteškoća sa disanjem, prenosi AP.

Nije poznato koliko je policajaca bilo u zgradi u trenutku izbijanja požara, koji je teško oštetio zgradu, prenose lokalni mediji.

Egipat požar Foto: Tanjug/AP Photo/Mohammed Awad

Kako prenosi Rojters, uzrok požara nije poznat, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je zgrada gradske uprave za bezbednost.

Pozivajući se na izjave svedoka, agencija navodi da su vatrogasci u početku imali puno problema da ugase vatru, a pored toga, navodi se da su se delovi zgrade srušili u požaru.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bezbednosni standardi i propisi o požaru se slabo sprovode u Egiptu i povezani su sa mnogim smrtnim slučajevima, pa je tako u avgustu 2022. izbio požar u prepunoj koptskoj pravoslavnoj crkvi tokom jutarnjih službi u Kairu, kada je smrtno stradalo 41 vernika, navodi AP.