Kosjerić, Osečina, nevreme, grad, pljusak
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Dve superćelijske oluje iznenadile su danas Sloveniju, nakon čega je za deo zemlje izdato narandžasto meteorološko upozorenje, piše 24ur.

Pored jakog vetra i pljuskova, nevreme je u Sloveniju ponovo donelo jak grad, veličine loptice za golf. Meteorolozi su iznenađeni.

„Pažnja! U centralnom delu zemlje formira se jako nevreme sa jakim gradom! Tokom nevremena mogući su jaki udari vetra i pljuskovi. Nijedan meteorološki model nije to predvideo“, saopštila je slovenačka agencija za okolje (Arso), prenosi Neurje. .si.

Neki komadi leda bili su prečnika šest centimetara

Stanovnici Slovenije objavili su na društvenim mrežama fotografije tuče veličine loptice za golf, a pojedini komadi leda bili su u prečniku i po šest centimetara.

Prvi olujni sistem formirao se preko furlansko-julijanske granice i pomerio se ka zapadu zemlje, a u međuvremenu je oslabio. Drugi je formiran iznad centralne Slovenije i kreće se ka istoku, piše Index.

PROČITAJTE JOŠ:

Meteorolog Luka Ravnik iz Arsoa kaže za 24ur da bi ponegde moglo biti i jačih udara vetra. Pored narandžastog upozorenja zbog nevremena za delove Slovenije, izdato je upozorenje za celu zemlju zbog velikih vrućina.

U delovima zemlje probleme pravi i nevreme, a zbog padavina moguća je velika količina vode na kolovozu. Vozače u Sloveniji pozivaju da voze oprezno i da se ne zaustavljaju ispod nadvožnjaka ili u tunelima.

BONUS VIDEO: Automobili plutali, krovovi leteli: Nakon nevremena nadležni zaobilaze socijalno ranjive kategorije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar