Foto: Handout / AFP / Profimedia

Video koji navodno prikazuje trenutak pada aviona u kojem se nalazio Jevgenij Prigožin objavljen je na društvenim mrežama.

Britanski vojni analitičar Šon Bel analizirao je snimak i kaže da je jasno da je avion pretrpeo „veliku štetu“.

„Avion se može srušiti iz više razloga. Mogu se izgubiti u magli, mogu ostati bez goriva, svašta ima. Ali ta letelica se ne ruši po lošem vremenu, evidentno je pretrpela veliku štetu jer izmiče kontroli i iz nje se dimi“, naveo je Bel za Skaj njuz.

Sve bi to ukazivalo ili na neku vrstu eksplozije unutar aviona zbog koje se oteo kontroli ili, kako neki izveštaji sugerišu, da ga je oborila raketa zemlja-vazduh ili neka vrsta odbrambenog sistema.

Po kretanju ovog aviona po lepom vremenu može se videti da ovo nije normalan incident, posebno za komercijalni avion.

Podsetimo, Šef Vagnera Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u Rusiji, a poginulo je još devet osoba u avionu, prenose svetski mediji.

U avionu Embraer, koji je bio na putu iz Moskve za Sankt Peterburg, bilo je sedam putnika i tri člana posade, javila je agencija TASS. Navodi se da se avion srušio u Tverskoj oblasti, severno od Moskve.

„Federalna agencija za vazdušni saobraćaj pokrenula je istragu o padu aviona Embraer, koji se dogodio u sredu u Tverskoj oblasti, a među putnicima je bio Jevgenij Prigožin“, navodi se u saopštenju Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Rusije.

Ranije je Telegram kanal Grey Zone, povezan sa Vagnerom, izvestio da je avion oborila protivvazdušna odbrana u regionu Tver.

***

BONUS VIDEO: Šef Vagnerovih plaćenika Jevgenij Prigožin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar