Poplave u Fojnici snimljene dronom Foto: Facebook/Mahalla.ba

Na Fejsbuku je objavljen snimak katastrofalne poplave koja je zadesila Fojnicu, u BiH.

Kako je vidljivo na snimku koji je objavio portal Mahalla.ba i koji je napravljen dronom, spratovi kuća se nalaze pod vodom, dvorišta ne postoje, a šteta je nemerljiva.

Kako je objavljeno nezvanično, u poplavama u ovom području su dve osobe nastradale.

Bujične poplave u potpunosti su pod vodom ostavile selo Luke nadomak Fojnice, prouzrokujući veliku materijalnu štetu i ljudske žrtve.

Selo Gojevići kod Fojnice u BiH potpuno je odsečeno od ostatka opštine. Kako su za N1 potvrdili meštani, jutros su doživeli apokaliptične scene. Prema nezvaničnim informacijama od meštana, sumnja se da ima i stradalih.

Voda je naglo počela da ulazi u dvorišta, polja, a potom i kuće. Meštani koji žive uz samu reku jedva su pobegli iz kuća i smeštaju se kod onih koji imaju kuće na sprat.

Voda je poplavila prve spratove kuće, a kako javlja meštanka za N1 sarajevo, voda im je do već do pojasa. Čekaju vatrogasce da se probiju do njih kako bi izvršili evakuaciju.

Obilne padavine u protekla 24 sata izazvale su velike probleme na području bosanskohercegovačkih opština Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo.
Prema još nepotvrđenim podacima, pet osoba je stradalo u Jablanici, te nekoliko u Kiseljaku i okolini.

Na severu Hercegovačko-neretvanskog kantona u Bosni i Hercegovini, koji je odsečen zbog jakog nevremena, ima žrtava, izjavila je predsednica kantonalne Vlade Marija Buhač, ali nije mogla da govori o broju dok ne dobije zvanične podatke.

Buhač je rekla da je jako nevreme odseklo sever kantona i da je zatražena pomoć od viših nivoa vlasti, prenela je Srna. „Helikopter radi na spasavanju jednog deteta u Jablanici. Velika je šteta, a putna infrastruktura je prekinuta“, istakla je Buhač. Kanton je zatražio pomoć Oružanih snaga BiH, kao i brojnih dobrovoljaca.

Opširnije o poplavama u regionu možete pročitati u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar