Kraljevčanin koji sa porodicom letuje u Hurgadi za naš portal ispičao je da među grupom srpskih turista koji su smešteni u jednom od hotela postoji veliki strah nakon što su tokom vikenda dve žene tragično stradale od napada ajkule.

Nadležni iz ovog egipatskog letovališta apelovali su da se iza linije koja obeležava prostor za kupanje ne sme ići.

On nam je ispričao da sada veoma retko možete videti nekog da prelazi van bova.

„Ne mrdamo iz plićaka. Iskreno, meni se više i ne pliva u moru. Odlučio sam se za bazen do kraja aranžmana. Na plaži se uglavnom sunčam i odmaram ispod suncobrana“, kaže ovaj turista iz Kraljeva.

Hurgada Foto:privatna arhiva Aida Terzić

Iako se napad ajkule na dve žene, u razmaku od samo dva dana, dogodio na oko dvadesetak kilometara od mesta na kojem naš sagovornik letuje, na snimku koje nam je poslao vidi se tek po koji kupač.

„Iskreno, ima par njih koje je briga za to što su ajkule napale ljude, prave se hrabri, pa idu dalje od bova. Ostali, ne idu dalje od nekoliko metara od obale. Ima i onih kao ja, koji više ne ulaze u more. Možda naš strah deluje preuveličano. Ali, otkud znam šta će sa dna da pojuri ka nama. Ovako je sigurnije“, kaže ovaj Kraljevčanin za Nova.rs.

Hurgada Foto: Milan Marković

Aida Terzić iz agencije Relax tours, koja već dvadeset godina organizuje putovanja u Egipat, pojašnjava da plaže u Hurgadi nisu bile zatvarane proteklih dana kako se pisalo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Napomenula je da se u Egiptu moraju poštovati pravila o terminima kupanja.

„Pravila su jasna i moraju se poštovati, do 18 sati je zbog vidljivosti dozvoljeno kupanje. Nakon 18 sati životnije ljude mogu da zamene za svoj plenom i moguće je da dođe do ovakvih nezgoda. U 20 godina koliko letujemo u Hurgadi ovo je prvi put da se desio napad“, kazala je Terzić u javljanju za N1.

BONUS VIDEO Šta se desi kad se ronilac nađe oči u oči sa belom ajkulom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar