Foto: Željeznice FBiH

Poplave koje su jutros pogodile BiH uništile su puteve i železničke trase zbog čega je došlo do potpunog prekida saobraćaja na određenim deonicama.

Železnice FBiH saopštile su da je zbog elementarne vremenske nepogode koja je zahvatila veći deo Bosne i Hercegovine došlo do ozbiljnog oštećenja pruge i pružnih postrojenja na deonici Ostrožac-Grabovica u dužini od 17 kilometara, usled čega je obustavljen kompletan putnički i teretni saobraćaj na pruzi Sarajevo-Čapljina-Sarajevo.

Stručne ekipe ŽFBiH su na terenu i utvrđuju stepen oštećenja železničke infrastrukture.

Najkritičnije mesto je u na području Donja Jablanica, lokalitet Komadinovo vrelo gde je voda pokrenule ogromno klizište zbog čega je pruga u dužini od 200 metara ostala da visi u vazduhu.

Foto: Željeznice FBiH

Prema zvaničnim informacijama, broj stradalih je 14, ali sumnja se da je taj broj veći.

Pročitajte još:

Darko Jukan, šef Odeljenja za odnose sa javnošću, saopštio je da je samo u Jablanici, pronađeno 14 tela i da je “jako puno unesrećenih”, te da je najkritičnije stanje na području Donje Jablanice, na putu od Mostara prema Sarajevu.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez prethodno je rekao da nezvanično ima informacije o najmanje 20 žrtava u Jablanici. On je naveo kako su angažovani pripadnici Oružanih snaga BiH, policije, međunarodnih snaga koji su na obuci, te kako su prisutni problemi sa prekidom komunikacija.

Opširnije o današnjim poplavama u BiH pročitajte u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar