Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Putnički avion Delta erlajnsa koji je krenuo za Njujork, ubrzo nakon što je danas poleteo iz Milana, bio je zbog grada primoran da prinudno sleti na glavni aerodrom u Rimu, saopštila je američka avio-kompanija.

Avion je zadobio oštećenja na nosu i na trupu u blizini krila, a niko od putnika i članova posade nije povređen javili su italijanski mediji.

Prema Delti, let DL185 „iz Milana u Njujork JFK (je) preusmeren u Rim zbog loših vremenskih prilika nakon poletanja.

U saopštenju Delte nije precizirano kakva je šteta, prenosi Asošiejted pres. Avion je poleteo sa milanskog aerodroma Malpensa.

„Avion je bezbedno sleteo, a putnici su normalno izašli iz aviona. Avion je pretrpeo određena oštećenja zbog lošeg vremena koje pregleda naš lokalni tim za održavanje“, navodi se u saopštenju američke avio-kompanije.

Delta nije navela koliko je putnika i članova posade bilo na letu, niti da li su im obezbeđene rezervacije za drugi let danas ili će možda morati da prenoće u Rimu nakon sletanja na aerodrom Leonardo da Vinči.

Milano je u regionu Lombardije, koji je poslednjih dana zahvatilo nekoliko oluja sa gradom veličine teniskih loptica, uz udare jakog vetra.

***

BONUS VIDEO: Srušio se mali avion na Aerodromu u Puli, dve osobe poginule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar