Ilustracija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Šok koji je Zagrepčanin Siniša Hunjak doživeo kada se u petak oko podneva vratio s redovnog lekarskog pregleda u svoj dom u ulici Stara Pešćenica 9 bio je toliki da se momentarlno srušio i udario glavom o tlo i lakše se povredio.

Naime, rodna kuća u kojoj živi već 57 godina potpuno je devastirana. Izbijena su vrata i prozori, maljevima je srušena veranda, a od siline udaraca popadao je deo crepova s krova.

Naknadno je shvatio i da mu nedostaju neki kućni aparati, poput električnog rešoa, isprevrtane su mu stvari, ukradena posteljina, lekovi koje pije radi dijabetesa i depresije… Siniša je psihijatrijski bolesnik, čovek zaostao u razvoju, kojem je zbog toga oduzeta poslovna sposobnost te mu je sestra zakonski staratelj, a o njemu brine i Centar za socijalnu pomoć.

Siniša je novinarima Jutarnjeg rekao kako je od suseda saznao da su, dok ga nije bilo, pred kuću u kojoj živi kao zaštićeni najmoprimac stigla četiri kombija te manji bager.

„Znamo da je kuća predviđena za rušenje, navodno za potrebe dogradnje osnovne škole. Oko toga se vodi postupak, ali niko nije najavio rušenje. Uredno živim tu, plaćam sve račune, električna energija još je spojena, a oni su krenuli da ruše“, u neverici je rekao Siniša.

Iz policije tvrde da je grad dao nalog za rušenje

„U gradu sam bio više puta na sastancima i znam da je to zemljište predviđeno za gradnju. Rečeno mi je da će mi grad osigurati adekvatni smeštaj te da ću biti obavešten kada će doći do rušenja, ali niko me ništa nije obavestio niti su mi pronašli smeštaj“, kaže.

U utorak je podneo i hitni zahtev za stambeno zbrinjavanje.

Iz Policijske uprave Zagreba medijima su odgovorili da su „kroz obavljene razgovore došli do saznanja da su građevinski radnici započeli s uklanjanjem derutnog, neadekvatnog za život objekta, a što je rešenjem naloženo od strane grada Zagreba“.

Napomenuli su da za vreme postupanja građevinski radnici nisu zatečeni, a nisu utvrđeni ni elementi kaznenog dela ili prekršaja.

***

BONUS VIDEO: Trenutak udara novog zemljotresa u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar