Peter Sijarto Foto: Printscreen/RTS

Druga runda mirovne konferencije za rešavanje sukoba u Ukrajini, prema očekivanjima, mogla bi da se održi ove godine, i na njoj bi trebalo da svog predstavnika ima i Rusija, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Peter Sijarto.

Kako razumemo, ulažu se napori da se održi sledeća runda mirovne konferencije ove godine, što bismo svakako pozdravili i cenili“, rekao je Sijarto agenciji RIA Novosti.
On je istovremno konstatovao veliki doprinos Švajcarske organizaciji konferencije.

„Poštujemo što su Švajcarci uložili velike napore da postignu mirno rešenje. Ali očigledno je da ako samo jedna od dve zaraćene strane sedi za stolom, uspeh će biti veoma ograničen“, rekao je Sijarto.

PROČITAJTE JOŠ

Mađaraski ministar je naveo i da bi buduća mirovna konferencija bila uspešna, mora da se obezbedi da obe strane budu zastupljene.

Konferencija o Ukrajini u Burgenstoku, Švajcarska, održana je 15-16 juna, ali bez učešća Moskve. Kremlj je naveo da je traženje rešenja u ukrajinskom sukobu bez učešća Rusije apsolutno nelogično i uzaludno, navodi agencija RIA Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar