Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Kremlin.ru / WillWest News / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin kupio je najveći stan, luksuzni penthaus u Sočiju, ruskom letovalištu na Crnom moru, za svoju ljubavnicu Alinu Kabajevu, pokazala je istraga, piše Njuzvik.

Istraga Proekta, ruskog nezavisnog istraživačkog medija koju je Kremlj zabranio, pokazala je da je ruski predsednik 2011. godine za svoju ljubavnicu kupio penthaus od 2.600 kvadratnih metara vredan 15 miliona dolara koji ima bazen, bioskop, popločano dvorište i privatni heliodrom na svom krovu.

Kabajeva, 39-godišnja bivša olimpijska gimnastičarka, godinama je romantično povezana sa ruskim liderom. Kremlj je više puta odbacio te glasine.

Slike koje je objavio Proekt prikazuju unutrašnjost i krov dvospratnog penthausa u stambenom kompleksu „Korolevski park“. Stan ima otvoreni bazen sa „odličnim pogledom na more“, otvoreni prostor sa „nekoliko zona za rekreaciju“, stepenište i trpezariju gotovo u potpunosti obrađene mermerom, kancelariju i biblioteku, otvoreni kamin i privatni bioskop.

Penthaus se smatra „najvećim stanom u Rusiji“ i registrovan je na ime Olega Rudnova, Putinovog saveznika, prenela je agencija.

Proekt je rekao da je njegov dopisnik otišao u Soči i pretvarao se da je potencijalni kupac. Prodavci nekretnina koji prodaju stanove u zgradi rekli su da su čuli da je penthaus „u vlasništvu Kabajeve“, prenosi Njuzvik.

List je razgovarao i sa 10 bivših i sadašnjih visokih zvaničnika, a niko od njih nije „sumnjao u postojanje veze“ između Putina i Kabajeve.

Par se navodno upoznao sredinom 2000-ih. Putin se 2008. godine razveo od supruge Ljudmile, sa kojom ima dvoje dece, iako je Kremlj priznao razvod tek 2013. godine.

Prema Proekt-u, Putin je takođe izgradio vilu duboko u prirodi za Kabajevu, koja se nalazi samo 800 metara od njegove vile u blizini jezera Valdaj, na severu Rusije, 400 kilometara severoistočno od Moskve.

PROČITAJTE JOŠ:

Vila je navodno registrovana na kompaniju koju kontroliše Jurij Kovalčuk, milijarder povezan sa Kremljom koji je poznat kao bankar ruskog lidera.

Proekt je izvestio da tu postoji „ogromni banjski kompleks sa solarijumom, krio-komorom, bazenom od 25 metara, hamamom, saunom, salom za tretman blata, masažnim kupatilima, kozmetološkim i stomatološkim delovima“, koji se nalazi u blizini oba Putina vila i drvena vila Kabaeva.

Kabajeva ima dve olimpijske medalje, 14 medalja na svetskim prvenstvima i 21 medalju na Evropskom prvenstvu. Ona je odbila da potvrdi glasine da je ili je bila u vezi sa ruskim liderom.

Postoje i tvrdnje da par ima decu. Proekt je citirao izvor koji je rekao da je stalno prisustvo dece u rezidenciji Kabajeve u blizini jezera Valdaj.

BONUS VIDEO: Putin o ratu u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare