Kursk Foto:EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Ruske snage tvrde da su zauzele naselje Niu-Jork u istočnoj Ukrajini u sklopu napredovanja u regiji Donjeck, piše britanski Telegraf.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije tvrdi da su zauzeli „jedno od najvećih naselja u aglomeraciji Toretsk“, ističući da je reč o „strateški važnom logističkom središtu“.

Niu-York, poznat i pod imenom Njujork, nalazi se južno od Toretska, velikog industrijskog grada koji je postao žarište neumoljivog napredovanja Rusije na istočnom frontu.

Satelitski snimci pokazuju da su Rusi stavili pontone umesto srušenih mostova

U međuvremenu su objavljeni i satelitski snimci koji pokazuju da su Rusi u regiji Kursk postavili pontonske mostove umesto mostova koji su srušeni u nedavnim napadima ukrajinskih snaga u tom području.

Tokom iznenadnog upada Ukrajinaca u regiju, započetog 6. avgusta, srušena su tri mosta u regiji.

Satelitske slike Planet Labsa, koje je analizirao AP, pokazuju nešto što izgleda kao pontonski mostovi na dva različita položaja duž reke Sejm.

Prvi most pojavio se u subotu između grada Gluškovo i Zvanoje, ali ga više nije bilo na fotografijama snimljenima juče. U ponedeljak se mogao videti dim kako se diže duž obala obližnje reke – što je često znak udara.

Drugi pontonski most bio je vidljiv oko 1,8 kilometara istočno od jednog od mostova uništenih na Sejmu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare