Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA ,Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia; profimedia.rs

Ruske snage su tokom noći ponovo napale Ukrajinu dronovima, lansirano je više od tri desetine dronova "Šahed", od kojih je protivvazdušna odbrana oborila 28.

Prema podacima ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, ruske snage su izvele napad jurišnim bespilotnim letelicama tipa „Šahed“ iz severnog i južnog pravca – Belgorodske oblasti i sa rta Čauda na Krimu, preneo je Unian.

Ukrajina Rusija rat Foto:Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

„Ukupno je bilo lansirano 33 ‘Šaheda’. Neprijateljske bespilotne letelice su letele u različitim pravcima, tako da je protivvazdušna odbrana delovala u najmanje šest regiona Ukrajine. Bile su uključene avijacija, protivvazdušne raketne snage, pokretne vatrene grupe, jedinice za elektronsko ratovanje i odbijanje vazdušnog napada“, navodi se u saopštenju.

Snagama i sredstvima Ratnog vazduhoplovstva, u saradnji sa PVO ukrajinskih odbrambenih snaga, uništeno je ukupno 28 neprijateljskih dronova.

Istovremeno, Južne odbrambene snage su navele da je noćni napad neprijatelja bio usmeren na lučku infrastrukturu Dunavskog regiona.

Pročitajte još...

U udaru su oštećene zgrade magacina u lučkoj oblasti na jugu oblasti Odesa, kao i privatne kuće, dok su požare koji su izbili, vatrogasci odmah ugasili.

Za sada se zna da je jedan civil ranjen u napadima. Prema rečima načelnika Odeske regionalne vojne uprave Olega Kipera jedna žena, rođena 1935. godine, zadobila je opekotine i u bolnici dobija neophodnu medicinsku negu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar