Foto: Facebook

Jedna žena je uhapšena u severnoj Grčkoj nakon što je njena ćerka, stara samo jedanaest meseci, pronađena mrtva u brani za navodnjavanje, saopštila je policija u ponedeljak.

Osumnjičena 29-godišnjakinja, čije ime vlasti nisu navele, trebalo bi da se pojavi pred javnim tužiocem kasnije u ponedeljak kako bi se suočila sa optužbama za ubistvo. Policijski spasioci pronašli su telo bebe u brani Aliakmonas oko 500 kilometara severno od Atine.

Žena, koja živi sa majkom i dedom u gradu Aleksandriji u blizini severnog grada Veroje, poslednji put je viđena sa detetom u novogodišnjoj noći i napustila je dom nakon što je naručila taksi.

Na Novu godinu vratila se kući, ali nije mogla da objasni gde se nalazi njeno dete. Porodica je incident prijavila policiji, koja je preuzela slučaj, prenosi Greek reporter.

Majka priznala da je ostavila bebu u brani

Lokalne novine InVeria izveštavaju da se majka odala tokom ispitivanja od strane policije. Kada je upitana o tome gde se beba nalazi, spomenula je različita mesta — uvek reke i jezera. Konačno je priznala svoj gnusni čin.

Foto:Shutterstock

Ona je policiji tokom ispitivanja rekla da je svoju ćerku ostavila na vidikovcu brane, osamnaest kilometara od svoje kuće, saopštile su vlasti. Navela je i da je dete završilo u ledenoj reci.

„Nisam ubila svoje dete, ono je otpuzalo u vodu“, rekla je navodno majka policiji.

Ona je istakla da je dete odvela do reke da se igraju.

„Bila mi je kod nogu, ja sam držala telefon u rukama kada je upala u reku“, rekla je. Dok ju je policija ispitivala, istekla je da je volela svoju ćerku.

Policija je saopštila da je osumnjičena ranije bio na psihijatrijskom lečenju u javnoj bolnici. Brana Aliakmonas se nalazi samo pet kilometara od drevnog grada Vergine.

Nakon istrage forenzičara utvrđeno je da je dete umrlo od posledica gušenja. Protiv majke pokrenuta istraga i ona je trenutno u pritvoru.

Grcka policija
Grčka policija Foto:Conrad Elias / Alamy / Alamy / Profimedia

Brat osumnjičene kaže da je radnik Centra za socijalni rad dolazio da obilazi njegovu sestru. On takođe tvrdi da je njegova sestra veoma volela svoju ćerku.

„Spavale su zajedno. Zaista ne znam zašto bi ovo uradila“, rekao je on.

Rekonstrukcija gnusnog zločina

Oko 13 časova 31. decembra, osumnjičena je zaustavila taksi sa detetom u rukama i iz sela otišla u centar Verije. Kako se ističe, tu je zaustavila drugi taksi do brane Alikiamos. Potom je šetala kilometar sa bebom u rukama do mesta gde je dete bacila u ledenu vodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Za sada mnogo okolnosti pod kojima se odigrao ovaj gnusni zločin još uvek nisu jasne, ali vlasti smatraju da je majka bebu bacila u vodu i potom mirno odšetala odatle.

Nakon što je bacila dete, uzela je treći taksi posle 16 časova. Taksista je otkrio da majka uopšte nije delovala uznemireno. Taksistu je zamolila da je odveze do autobuske stanice za međunarodne polaske. Tamo je uzela sobu u hotelu, u kojoj je bila sve do sledećeg dana. Ni u jednom trenutku, pa čak i kada se vratila u svoju kuću nije potražila pomoć.

Svojoj majci i dedi, koji su neprekidno pitali gde je dete, odgovorila je da je „devojčici dobro tamo gde je“. Oni su bili zabrinuti pa su pozvali policiju, koja je odmah započela istragu.

Policija je u 2 sata posle ponoći pronašla i izvukla mrtvu bebu iz ledene reke. Devojčica je sahranjena u ponedeljak na lokalnom groblju.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar