Izraelski demonstranti pozivaju vladu da obezbedi oslobađanje talaca koje Hamas drži u pojasu Gaze tokom skupa povodom obeležavanja šest meseci od izbijanja rata protiv islamske militantne grupe, ispred Kneseta, izraelskog parlamenta, u Jerusalimu Foto:Tanjug/AP Photo/AP Photo/Leo Correa

Rođak jednog od izraelskih talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze, Gil Dikman, izjavio je da je savetnik za nacionalnu bezbednost Caki Hanegbi poručio porodicama talaca da će izraelska vlada postići dogovor sa Hamasom o povratku talaca samo ukoliko im to bude bilo politički korisno.

“Rekao je da ako postoji način na koji mogu da dođu do povratka talaca – to je ako ankete kažu vladi da će se to isplatiti sa političke tačke gledišta“, rekao je Dikman za izraelski radio Armi, prenosi Tajms of Izrael.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prethodno su izraelski mediji preneli da je Hanegbi u četvrtak navodno rekao da aktuelna vlada neće pristati da okonča rat protiv Hamasa u zamenu za oslobađanje svih preostalih talaca koje drži ta palestinska militantna grupa.

Tajms of Izrael je preneo da je, prema transkriptima do kojih je došao izraelski Kanal 12, Hanegbi to rekao tokom sastanka sa porodicama talaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar