Protest podrške Palestini u Beogradu, Podgorici i Sarajevu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs/R.R./ATAImages/Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

U Beogradu, Sarajevu i Podgorici danas su održani protesti podrške Palestincima u Gazi.

Beograd

Protest koji je održan na Trgu republike, u samom centru Beograda, organizovala je palestinska dijaspora u Srbiji i Društvo srpsko-palestinskog prijateljstva. Organizatori navode da su povod za protest napadi izraelse vojske, sa kojima se suočava narod Gaze nakon masakra koji je u Izraelu 7. oktobra počinila palestinska teroristička organizacija Hamas.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Organizatori dalje navode da žele da javno pokažu soldarnost, ali traže i „momentalno obustavljanje sistematskog uništavanja palestinskih života, što bombardovanjem, što uskaraćivanjem pristupa vodi, struji, hrani, lekovima i ostalim namirnicama koje su neophodne za život i bez kojih stanvonivicima Pojasa Gaze preti nezapamćena humanitarna katastrofa.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Sarajevo

Nekoliko hiljada ljudi u Sarajevu okupilo se prekoputa Većnice kako bi dali podršku narodu Palestine.

Sarajevo protest podrške Palestini Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Na velikom platou stigli su i mladi i stari, i iz Sarajeva ali i iz drugih gradova kako bi pozvali svet da zaustavi Izraelce u nameri da očiste prostor Gaze od Palestinaca kontinuiranim granatiranjem.

Sarajevo protest podrške Palestini Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

„Oslobodite Palestinu“, „Slobodna Palestina“, „Stop ratu“ uz brojne osude američke administracije i pozive SAD da zaustavi Izrael.

Podgorica

Učesnici protesta „Crna Gora za Palestinu“ pozvali su predsednika Crne Gore Jakova Milatovića i Vladu Crne Gore da osude, kako su naveli, genocid u Palestini.

Protest podrške Palestini u Podgorici Foto:R.R./ATAImages

Skup u Podgorici organizovali su studenti i mladi iz Crnogorsko-palestinskog društva. Nekoliko stotina građana je učestvovalo u protestu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Oni su se okupili ispred sedišta predstavništva Ujedinjenih nacija u Podgorici, nedaleko od mosta Milenijum, gde su se nakon govora uputili u šetnju ulicama Podgorice.

Sve najnovije informacije sa Bliskog istoka možete pratiti u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare