Oluje Metju i MIlton u obliku lobanja

Jezivi satelitski radarski snimci uragana Milton, koji je imao oblik lobanje, postali su viralni na društvenim mrežama pred samu oluju.

Stu Ostro, viši meteorolog na The Weather Channel-u, objavio je uporedne fotografije zlokobnih lica uragana Metju iz 2016. godine, koji je bio jedan od najrazornijih uragana i odneo stotine života, i uragana Milton, koji je opustošio Floridu.

„Originalno lice u obliku lobanje kod Metjua 2016. i Miltona večeras. Obe su oluje sa ‘M’. Zanimljivo je da intenzivni uragani mogu da pogoduju takvoj strukturi“, napisao je Ostro, a njegova objava je dobila ogroman broj pregleda.

Jutjuber Max Velocity, koji ima 520.000 pretplatnika na platformi, takođe je u utorak objavio na Tviteru fotografiju Miltonove „jezive lobanje“, izveštava Njuzvik.

Još jedan korisnik X-a, Storm Chaser Rob iz Alabame, podelio je video satelitskog radara koji prikazuje figuru, napisavši: „Imamo lobanju. Ovo je potresna slika. Naježio sam se. O uraganu Milton pričaće se još dugo, dugo vremena.“

Uragan Milton nestao je u četvrtak u Atlantiku nakon što je prošao razorni put preko Floride, izazvavši tornada, ubivši najmanje 16 ljudi i ostavivši milione bez struje. Iako oluja nije izazvala katastrofalni plimni talas koji se predviđao, guverner Ron DeSantis rekao je da je država izbegla „najgori mogući scenario“, ali da je šteta i dalje značajna. Čini se da je područje zaliva Tampa izbeglo najgore posledice oluje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare