Foto:Shutterstock

Avion kompanije Izi Džet približio Ženevskom jezeru tokom sletanja, zbog čega je 157 putnika doživelo veliki stres i strah pre prizemljenja letelice u Ženevu, preneli su danas mediji.

Kompanija Izi Džet za sada nije izašla u javnost sa objašnjenjem za ovaj incident, prenosi Figaro.
Avion Erbas A320 Neo ove kompanije sa 157 putnika, našao se tokom približavanja ženevskom aerodromu 5. novembra opasno blizu površine Ženevskog jezera iz još nerazjašnjenih razloga.

Registrovan oznakom G-UZLO, avion koji je iz Edinburga u Škotskoj leteo za Ženevu, našao se na nekih 230 metara od površine jezera na mestu gde bi njegova visina pri sletanju morala da bude bar tri puta veća.

najbolji gradić na svetu
Foto: – / Huber images / Profimedia

„Tokom prilaza pisti 22, avion se spustio znatno ispod nivoa predviđenog bezbednosnim procedurama zbog čega je posada krenula u obilazak i novi pokušaj sletanja“, potvrđeno je iz Švajcarske bezbednosne istražne službe (SESE) u čijoj je nadležnosti, između ostalog i sprovođenje istraga o nesrećama i incidentima u civilnom vazduhoplovstvu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pilot i bivši kontrolor letenja, koji je želeo da ostane anoniman izjavio je za medije da je najverovatnije u pitanju ljudska greška.

„Ne znam šta se dogodađalo u kokpitu, ali tu bi trebalo tražiti ključ i objašnjenje“, izjavio je neimenovani pilot za dnevnik Tribun de Ženev.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar