Vladimir Solovjov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Vladimir Solovjov, poznati ruski propagandni televizijski novinar rekao je nakon oslobođenja Hersona da se Rusi moraju suočiti s činjenicom da im treba "drugačija vojska".

„Kad kažem drugačija, mislim veća. Koja može da pokrije celu dužinu fronta i ratuje čak i na evropskoj teritoriji“, rekao je Solovjov.

Dodao je da se teški problemi koji su postali više nego očigledni moraju rešavati ponovnim otvaranjem vojnih akademija, kažnjavanjem lažova, izbacivanjem svih nekompetentnih, streljanjem kukavica te urazumljivanjem onih koji jadikuju i koji im se dodvoravaju.

Solovjov je u jednom trenutku rekao da ne zna ko je rekao da dobro treba da pobedi zlo i da ga je to pitanje uvek mučilo.

Nakon toga je naveo da se trenutno vodi verski rat i da je to rat koji se ne zove pravim imenom.

„To je rat u kojem mali demon Zelenski sa svojim plaćenicima deluje u ime potpunog zla. To zlo nosi odoru tolerancije. Tako vam je to, prijatelji moji“, rekao je Solovjov.

Naveo je i da ono sa čime se suočava Rusija nije bilo šta već ozbiljan i najteži verski rat.

„Istina je, niko ništa ne može da učini po tom pitanju. Još uvek ne možemo da shvatimo da je cilj tog rata naše potpuno uništenje. Postoji li iko ko u to sumnja to. Isključivi cilj NATO-a je potpuno uništenje Rusije. Oni nemaju drugih ciljeva. Žele da unište Rusiju. Uprkos njenoj ateističkoj sovjetskoj prošlosti, Rusija je zemlja tradicionalnih vrednosti. Rusija je velika pravoslavna, muslimanska i budistička nacija“, rekao je.

Dodao je da je Satana otac laži.

„Beskonačnih laži Zapada. Zašto nastavljaju govoriti sa svojim odvratnim, glupim licima koja izgledaju kao riblja. Oni nam s tim ribljim licima govore da Rusija vodi nepravedni i neopravdan rat. Jeste li vi normalni? Vi ste započeli ovaj rat“, dodao je Solovjov.

Zatim je rekao da je kao gest dobre volje, Rusija povukla vojnike dalje od Kijeva, Černigova, napustila Černobilj.

Pročitajte još:

„Od onoga što smo dobili tokom prvih nekoliko dana, vratili smo gotovo pola toga. Zašto? Zato što smo verovali! Verovali kome? Satani? Ne, mislili smo da imamo posla s bratskom zemljom. Da smo od početka znali da imamo posla sa Satanom, možda bismo počeli onako kako je započeo general ‘Armagedon‘. Poslali bismo svu energetsku infrastrukturu u pakao. Ne bismo napadali aerodrome koje su ovi popravili za nedelju dana. Ne bismo potcenili vazdušnu obranu. Ispalo je da su oni znali sve naše planove. Amerikanci im govore sve“, rekao je TV i radio voditelj.

Pred kraj emisije Solovjov je počeo da viče i vređa vojni vrh.

„U jednom trenutku smo postigli ogroman uspeh, a onda smo završili sa ogromnom linijom fronta, a imali smo samo 300.000 vojnika na terenu. Od februara vičem da moramo da gađamo mostove, uništavamo infrastrukturu, linije snabdevanja. I rekli su mi da je to bratski narod, da će morati da obnove to područje i da im trebaju mostovi“, rekao je.

VIDEO Kako su građani Hersona dočekali ukrajinsku vojsku