Foto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Sergei Fadeichev / TASS / Profimedia

Žene i devojke mobilisanih ruskih vojnika poručile wsu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da "sam ode na prvu liniju fronta – i umre", zahtevajući time da se prekine pokolj u Ukrajini.

Kako piše Dejli mejl, u poruci na Telegram kanalu „Put kući“, koja zahteva povratak mobilisanih, piše sledeće: „‘Vladimire (Putine), na šta si doveo ljude’… ‘Mi Rusi nemamo više nade pod vašim vođstvom’… ‘Završi svoj posao i sedi za pregovarački sto'“, samo su neke od poruka upućene ruskom lideru.

Ženski članovi ovog protestnog kanala su procenili kako je u ovom ratu ubijeno i osakaćeno više od 300.000 Rusa.

Foto:Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Na kanalu „The Way Home“ objavljeno je nekoliko poruka: „‘Šta su dovraga denacifikacija i demilitarizacija’… ‘Da li i sami razumete o čemu govorite’… ‘Svaki put kada izgovorite ove reči, ljudi umiru’… ‘Ili idite sami na front – i umrite’… ‘Zar nećete prestati dok ne pobijete sve mlade'“.

Na kanalu je spomenut jedan mobilisani vojnik Aleksandar Špilevoj (27), koji je poručio Putinu na video snimku: „Samo ih pusti da idu kući, svi žele da idu kući, svi zaista žele da se vrate kući“.

On je ismevao Putinov cilj da izvrši invaziju kako bi „demilitarizovao“ Ukrajinu, upozoravajući da taj cilj vodi ka ruskom krvoproliću.

Foto:Gavriil Grigorov/Kremlin Pool; Alexei Alexandrov; AP; Rodrigo Abd; AP; Vadim Belikov; AP; Leo Correa; Ap

Ismejana je i Putinova izjava kada je 2024. nazvao godinom porodice u Rusiji, jer je prema rečima članova pomenutog kanala, on rasparčao porodice, primoravajući muškarce u rat.

„‘Zabavilo me što je predsednik proglasio 2024. godinom porodice’… ‘Zašto je godina porodice, a ja nemam muža'“, navedeno je.

Jedna od žena, Paulina kaže kako je njen suprug, IT stručnjak, mobilisan pre 14 meseci i da od tada sama odgaja dete.

Pročitajte još...

Kroz suze priča kako joj je jedina želja da se on vrati kući.

Druga žena je ispričala kako su njenog ranjenog muža Putinovi komandanti terali da se vrati u rat, a bilo mu je potrebna hitna hospitalizacija.

„Ja sam žena mobilisanog borca koji je izašao iz misije i više ne oseća noge. Trebalo je da bude primljen u bolnicu, ali će umesto toga biti priključen bataljonu Sarmat i krenuće na front. To je jednostavno nemoguće, potreban je svojoj deci, molim vas. Spasite život mom mužu, bar neka stane na noge. Molim vas, proširite ovaj video i pomozite mom suprugu da ode u bolnicu“, priča ona na kanalu „The Way Home“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar