Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY /SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Vladimir Putin izjavio je danas da će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima koji se u Rusiji održavaju sledeće godine.

O Putinovoj kandidaturi za reizbor nagađalo se prethodnih meseci, podseća „Moskov tajms„. Putin, koji je na vlasti od 2000. godine, potpisao je zakon 5. aprila 2023. koji mu omogućava da potencijalno ostane na vlasti do 2036. godine.

On je o svojim planovima obavestio komandanta bataljona „Sparta“ Artema Žogu u neformalnoj komunikaciji sa učesnicima ceremonije dodele ordena „Zlatna zvezda“ Herojima Rusije.

Žoga je zatražio od ruskog lidera da se nominuje za novi mandat i Putin je pristao i odgovorio da će se kandidovati na izborima, prenosi RIA Novosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije danas je rekao da će Putin saopštiti odluku u vezi sa izborima „kada bude smatrao da je to neophodno“ i da će to u potpunosti biti odluka ruskog predsednika.

Predsednički izbori u Rusiji trajaće tri dana, od 15. do 17. marta 2024. godine, odlučila je prethodno Centralna izborna komisija Ruske Federacije.

Putin je na vlasti u Rusiji duže od bilo kog drugog ruskog vladara od Staljina, nadmašivši čak i 18-godišnji mandat Leonida Brežnjeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare