Foto: Xinhua / Xinhua News / Profimedia, Twitter

Avion ruskog predsednika Vladimira Putina navodno je poleteo iz Moskve prema Sankt Peterburgu. Međutim, nakon nekog vremena avion je nestao s "Flightradar"-a, što najverovatnije znači da je isključio uređaje za praćenje.

Ovu vest prvobitno je preneo ruski nezavisni medij „The Insider“, koji je naveo da je ruski Iljušin 96 krenuo iz Moskve ka Tverskoj oblasti. Upravo tamo se nalazi jedna od rezidencija Vladimira Putina.

Krajnja destinacija ovog aviona navodno je bila Sankt Peterburg, ali je on ubrzo nestao sa Flight Radara.

Iste informacije prenela je i beloruska agencija Nexta, kao i dopisnik Kijev posta i politički analitičar Džejson Smart.

One, pak, nisu zvanično potvrđene, kao ni da li je sam Putin u avionu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije da je Putin u Moskvi, kompletno upoznat sa celom situacijom.

Iste informacije počele su da kruže i kada je reč o Dmitriju Medvedevu i drugim ruskim zvaničnicima, ali svi oni navode da su u svojim kancelarijama u Moskvi.

Oružana pobuna Vagnerovaca

Pakao u Rusiji je počeo kasno noćas, kada je šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin optužio rusku vojsku da je namerno izvela napad na njegove snage i proglasio početak oružane pobune.

Vagnerovci su zauzeli ruske gradove Rostov i Voronjež i najavili da kreću ka Moskvi. Prema poslednjim informacijama, konvoj Vagnera nalazi se na 460 kilometara udaljenosti od Moskve, koja je počela pripreme za napad.

Pročitajte još...

Navodno je i mitraljez postavljen na ulaz u Moskvu, dok vojska kopa rovove.

Vladimir Putin jutros je u vanrednom obraćanju rekao da je potez Vagnerovaca izdaja i da će se Rusija braniti svim sredstvima.

Sva najnovija dešavanja iz Rusije možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar