Milorad Pupovac Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONIMIR KUHTIC

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, koji je i kandidat za evropske izbora na "Fer plej listi", izjavio je danas da ta lista ima problem sa, kako je rekao, "šumom poruka" netolerancije, mržnje i zastrašivanja birača.

Poruke im, kaže, šalju drugi politički akteri u zemlji i njihovi botovi na društvenim mrežama.

„To je šuma netolerancije, mržnje i šuma koja ide za tim da zastraši birače ili da obesmisli političku utakmicu. To nas brine i želim reći biračima da se ne boje, da slobodno biraju i da daju podršku onima koji govore hrvatski, ali ne govore jezikom mržnje”, rekao je Pupovac gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Milorad Pupovac Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ističe da niko ne bi trebalo da bude izložen takvom iskustvu.

„Nijedna etnička, manjinska grupa po bilo ko obeležju ne bi trebalo da bude obeležena da joj se pripadnost spominje kao psovka. Mi to jesmo i kao stranka, rukovodstvo i kao pripadnici srpskoga naroda. To je ozbiljan problem”, rekao je Pupovac.

Govoreći o pitanju izbora predsednika parlamentarnog Odbora za nacionalne manjine, Pupovac je rekao da se ni sa kim ne svađaju, ali da, ako neko želi takvu vrstu političke utakmice „mi mu nećemo priuštiti to zadovoljstvo“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi ćemo se baviti kritikama, ali ne svađama pa ni oko spomenutog Odbora. On je važan kao pitanje može li biti diskriminacije u parlamentarnom životu među političkim predstavnicima, ali nije važan da bi mediji bacali u javnost već mrtve gladijatore u arenu”, kazao je Pupovac.

Predsednik SDS S je istakao da se njegova stranka ne sukobljava ni sa kime: “Tražimo minimum mogućnosti da se isključi proces u kojem će se jedna stranka diskriminisati i kojima će se onemogućiti ono što je drugima dato”, pojasnio je Pupovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare