Milorad Pupovac Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DENIS CERIĆ

Hrvatski saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, danas je jednoglasno i bez rasprave prihvatio predlog da se Milorad Pupovac (SDSS) izabere za predsednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Sabor će danas, u okviru tačke o izborima i imenovanjima, raspraviti i predlog da se Pupovac izabere za predsednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, prenela je Hina. Prošle nedelje je premijer Hrvatske Andrej najavio da bi Pupovac mogao da bude da bude izglasan za predsednika toga Odbora, ako bude kandidat Kluba nacionalnih manjina.

Milorad Pupovac Hrvatska izbori Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

„Tradicija je da uvek Klub manjina daje svog predstavnika da bude predsednik tog odbora. Mi ćemo, kao HDZ, poštovati tu tradiciju, i drugi su se partneri s time složili. Domovinski pokret će videti ko će biti kandidat, pa će skladno tome glasati. To je na njima, ali koalicija će normalno funkcionisati“, naglasio je premijer Plenković nakon koalicijskog sastanka nove parlamentarne većine.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava prošle nedelje je nakon tog sastanka najavio da će DP napraviti svojevrstan korak nazad kao zalog stabilnom funkcioniranju većine.

„Napravili smo kompromis da ćemo videti ko je to ime. Ako to ime bude bilo ko ko nije član SDSS, DP-u je to prihvatljivo. Ako će se raditi o članu SDSS-a kao predstavniku političke stranke, DP i naši saborski zastupnici će biti protiv toga. Uz razumevanje stava ostatka vladajuće većine da tu priču podrže skladno svojim stavovima i vrednostima“, kazao je Penava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar