Protest Izrael Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Hiljade Izraelaca demonstrirale su zahtevajući od premijera Benjamina Netanjahua da osigura primirje u Pojasu Gaze i omogući povratak izraelskih talaca koje drži Hamas, preneli su danas lokalni mediji.

Na protestu u Tel Avivu, koji je održan dok zvaničnici Hamasa pregovaraju u Kairu sa egipatskim i katarskim posrednicima, nezadovoljni građani Izraela i rođaci više od 130 osoba koje su i dalje u zarobljeništvu Hamasa, rekli da se mora učiniti sve kako bi se svi oteti vratili kući, prenosi Rojters.

„Danas sam ovde da podržim dogovor. Moramo ih vratiti. Moramo vratiti sve, i one žive, i one mrtve. Moramo ih vratiti i moramo promeniti ovu vladu. Ovo mora da se završi“, rekla je jedna od učesnica protesta.

Pročitajte još...

Vlada Netanjahua insistira da neće prekinuti rat dok Hamas nije uništen i dok se svi taoci ne vrate, međutim u toku su intenzivni diplomatski napori da se osigura prekid borbi koji bi mogao dovesti i do potpunog primirja.

Međutim, Netanjahu se suočava s pritiskom nacionalističkih verskih partija u njegovoj koaliciji da odbije dogovor sa Hamasom i nastavi s dugoočekivanim napadom na grad Rafu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar