Foto: Tanjug/Yui Mok, Pool via AP

Milioni su se okupili da gledaju dugo očekivani dolazak kralja Čarlsa i kraljice Kamile u subotu na ceremoniju krunisanja.

Dok se par zaustavljao u svojoj kočiji u Vestminsterskoj opatiji, mnogi kraljevski obožavatelji su postavljali isto pitanje: Gde su Vilijam i Kejt?

Naredba o službi koju je izdala Bakingemska palata pokazala je da je trebalo da stignu i da sednu ispred Čarlsa i Kamile.

Ali činilo se da stvari nisu išle po planu, jer su princ i princeza od Velsa, zajedno sa svojom decom, princezom Šarlotom i princom Luisom, stigli po monarha.

U međuvremenu, princ Džordž se pridružio i pomogao svom dedi u povorci.

Kralj Čarls III krunisanje Foto:Tanjug/Jonathan Brady/Pool Photo via AP

U zvaničnom redosledu službe je pisalo: „Njihova Kraljevska Visočanstva Princ i Princeza od Velsa, Princeza Šarlota od Velsa i Princ Luis od Velsa stižu na Velika Zapadna vrata i odvode ih do svojih mesta u Lanternu. Svi ostaju da sede“.

„Njihova Veličanstva Kralj i Kraljica stižu na Zapadnu kapiju. Čuju se fanfare. Svi ustanite“, dodaje se.

Ali Vilijam i Kejt su se mogli videti kako stoje iza kralja i samo zauzimaju svoja mesta dok je on već ulazio u crkvu.

To je takođe značilo da se kamera pomerila kako bi uhvatila kralja i kraljicu kako čekaju u kočiji pet minuta.

Foto: Tanjug/Gareth Cattermole/Pool Photo via AP

Kraljevski biograf Omid Skobi, jedan od autora koji stoji iza knjige „Pronalazak slobode“ koja govorio o Hariju i Megan Markl, veruje da je kašnjenje možda bilo zbog dece Velsovih.

Napisao je za Harper’s Bazar: „Prostora za greške nije bilo. I na sreću, zbog nedelja proba u kojima su članovi kraljevske porodice učestvovali uoči krunisanja, dan je protekao glatko.

„U stvari, osim što su se princ Vilijam i princeza Kejt kasno pridružili povorci (deca su bila kriva, kaže mi izvor), dogodilo se vrlo malo problema“, rekao je on.

Foto: Tanjug/Aaron Chown/Pool Photo via AP

Moguću grešku u vremenu uočili su i strastveni kraljevski obožavaoci, koji su se oglasili na društvenim mrežama da dovode u pitanje šta se možda dogodilo.

Jedan je napisao: „Princ Vilijam, Kejt i njihovo dvoje mlađe dece trebalo je da stignu 5 minuta pre kralja, ali umesto toga zakasnili su minut; tako da nije mogao da izađe iz kočije sve dok princ Vilijam i Kejt ne uđu u zgradu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugi je rekao: „Komentatori su rekli da su Vilijam i Kejt kasnili i da Čarls nije bio zadovoljan“.

Treći se našalio: „Najbolji planovi – Vilijam i Kejt kasne!! #MerkurRetrogradni.“

Vikend svečanosti se sada približio kraju, a članovi kraljevske porodice, političari i verski lideri učestvuju u akciji „Big Help Out“ posle krunisanja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Milioni ljudi širom Ujedinjenog Kraljevstva trebalo je da danas učestvuju u volonterskim događajima.

Trebalo je da se održe oko 55.123 događaja, koje je kreiralo 33.228 lokalnih i lokalnih organizacija.

Verske zajednice i aktivisti igrali su ključnu ulogu u događajima koji su uključivali hrišćane, muslimane, jevreje, hinduiste, sike i druge grupe širom zemlje.

BONUS VIDEO: Čarls stigao na krunisanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar