Foto: Shutterstock

Zajednica na ostrvu Ikarija u Grčkoj šokirana je smrću 11-godišnjeg dečaka Hristosa, sina glumca Odiseja Stamulisa. Niko ne može da veruje da je dete koje je otišlo na bezbrižan odmor na rodno ostrvo svoje majke umrlo od utapanja.

Otišao je na kupanje na plažu Plaka ton Furni, prema dosadašnjim informacijama, ponevši sa sobom masku. Ali kasnio je sa povratkom i njegova majka se zabrinula. U 18.00 popodne i nakon potrage za sinom sa rođacima, otišla je u policiju i zabrinuto ih obavestila da se nije čula sa detetom od 14.00 časova.

Obalska straža je odmah obavestila čamce u prolazu i u saradnji sa policijom počela je potraga, prenosi grčki portal Prototema.

Obaveštenje koje je izdala obalska straža govori o 11-godišnjem dečaku koji je na sebi imao plavi kupaći kostim sa narandžastom prugom.

Kako je vreme prolazilo, rezultata nije bilo i svi su se plašili najgoreg. Njegova majka je šetala sa fotografijom svog deteta i pitala ljude oko sebe da li su videli dečaka. U 20.30 časova prolaznik je u moru, pored bove, primetio telo dečaka.

Foto: Shutterstock

Kada su dečaka izvukli iz mora, ljudi su počeli da plaču i da viču: „Doktora, zovite doktora!“.

Lekar je izašao na lice mesta i dao mu veštačko disanje koje nije bilo uspešno. Dete je vozilom hitne pomoći EKAV prevezeno u seosku kliniku, gde je konstatovana smrt.

Obdukcija će rasvetliti tačan uzrok smrti maloletnika.

Grčka policija Foto:Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

Prema saznanjima, maloletno dete se dogovorilo da ode na kupanje sa rođakom, ali je na mesto tragedije stiglo ranije.

Telo nesrećnog 11-godišnjaka će biti prevezeno na Samos na obdukciju.

PROČITAJTE JOŠ:

U Ministarstvu pomorstva još nemaju jasnu sliku o tragičnom incidentu i čekaju zvaničan izveštaj sa ostrva.

Gradonačelnik ostrva Dimitris Karidis je juče u razgovoru za grčki portal Prototema rekao da je majka obavestila policiju oko 18.30 časova da sina Hristona nije videla od 14.00 časova.

„Odmah smo krenuli sa policijom, lučkom kapetanijom i počeli da ga tražimo, ali nismo mogli da ga nađemo. Shvatili smo da se nešto loše dogodilo i dete smo, nažalost, našli udavljeno. Njegova majka je sa ostrva, došli su na odmor. Velika šteta je učinjena, šta god da kažemo, malo je“, rekao je gradonačelnik

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar