Pas kucni ljubimac
Pas Foto:EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

U Vinkovcima u Hrvatskoj dogodila zabeležen je jeziv slučaj. Vlasnica tvrdi da je njen pas upucan vazdušnom puškom nakon što je izjurio iz dvorišta.

„Istina, Pepi je pobegao iz dvorišta, ali istog trenutka smo krenuli autom po njega. Sve se odigralo u roku od pet minuta i manje. Nedaleko od kuće smo ga videli kako trči prema kući. Napominjem da Pepi nikada nikoga nije ugrizao, nije bio agresivan niti su ga zanimali ostali psi. Neki psihopata, koji to očigledno često radi i ima sve pripremljeno, jer ponavljam, kako Pepijev izlazak iz kuće nije trajalo duže od pet minuta, upucan je u jetru“, rekla je za vlasnica Ivana Šimunić, a preneo Jutarnji list.

Foto: Shutterstock/Robson90

Premda je psa odmah odvela u veterinarsku ambulantu u Vukovaru, gde je bio najbliži dežurni lekar, psu nije bilo spasa. Unutrašnje krvarenje nije moglo da se zaustavi.

„Ovome treba da se stane na kraj. Nije ovo prvi ovakav slučaj. U Rajevom Selu nedavno se desila ista stvar, čovek je s prozora pucao u psa s kojim se igralo petoro male dece. U Vinkovcima na Kanovcima u sopstvenom dvorištu ubijeno je štene belgijskog ovčara. Pas je upucan i u Kačićevoj ulici, takođe u sopstvenom dvorištu. Sve je prijavljeno policiji i nadam se da će krivac biti pronađen“, istakla je ona.

Pročitajte još...

Iz policijske uprave u Vukovaru kažu kako su dobili prijavu vlasnice psa.

„Obavestila nas je da je dan ranije da je nepoznata osoba pucala na njenog psa. Primili smo krivičnu prijavu, koju ćemo proslediti državnom tužilaštvu. Naša istraga je u toku“, rekli su iz PU.

Krivični zakon za ubistvo životinja predviđa i zakonsku kaznu u trajanju do godinu dana.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar