Alija Balijagić Foto: Arhiva Uprave policije

Policija i dalje traga za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo u selu Sokolac u blizini Bijelog Polja. Uprkos intenzivnoj potrazi, uključujući i vojsku, policija nije uspela da locira Balijagića, koji je u petak uveče navodno ubio brata i sestru, Jovanu i Milenku Madžgalj, a potom pobegao.

U danima nakon zločina, policija je ušla u polemiku sa stanovnicima Sokoca i Vraneške doline, osporavajući tvrdnje da su danima prijavljivali Balijagićevo prisustvo. Iako iz policije tvrde da su primili samo jednu prijavu, na dan ubistva, meštani tvrde da su policiju više puta obavestili o njegovom kretanju u okolini i da je sve vreme bio naoružan.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Mesne zajednice Tomaševo, Vesko Gogić, i meštanin Dragan Grba iz Sokoca navode da je Balijagić primećen više dana pre ubistva i da je policija obaveštena, ali bez reakcije. Grba je dodao da je Balijagić prijavljen tri dana pre zločina, no da se reagovalo tek nakon tragedije, pišu Vijesti.

Odgovor policije

Iz Uprave policije odgovorili su više od 24 sata nakon optužbi meštana, saopštivši da je Balijagić prvi put prijavljen 25. oktobra i da su policajci odmah izašli na teren, ali nisu uspeli da ga pronađu. Naveli su da je teren težak za pretragu i da se Balijagić mogao lako da se sakrije.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, izjavio je da će vojnici ostati u selu Sokolac kako bi stanovnicima pružili podršku u slučaju da Balijagić pokuša da se vrati.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Uprave policije sinoć su saopštili da je u potragu uključen i operativni sastav Regionalnog centra bezbednosti „Sjever“, dok se koriste i specijalne jedinice Vojske Crne Gore opremljene najsavremenijom tehnikom. Policija apeluje na građane da im dojave bilo kakve informacije o Balijagiću, te da izbegavaju susrete sa nepoznatim osobama.

Nastava na daljinu zbog sigurnosne situacije

Zbog trenutne opasnosti, nastava u školama „Krsto Radojević“ u Tomaševu i OŠ „Milovan Jelić“ u Pavinom Polju odvijaće se onlajn, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i inovacija, dok se situacija ne stabilizuje.

BONUS VIDEO: Uglješa Bokić, novinar Danasa o snazi optužnice za ubistvo male Danke Ilić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar