Donald Tusk Foto: Leszek Szymański / PAP / Profimedia

Poljske vlasti bi mogle da uspostave tampon zonu širine 200 metara na granici sa Belorusijom, a odluka bi mogla da bude doneta početkom sledećeg meseca, izjavio je poljski premijer Donald Tusk na sastanku sa graničnom stražom i vojskom u pograničnoj zoni.

„Danas, 29. maja vaše kolege su nam savetovale da što pre ponovo uspostavimo tampon zonu širine 200 metara na granici sa Belorusijom“, rekao je poljski premijer na konferenciji za novinare koju je prenosila TVP Info, preneo je TASS.

Pročitajte još:

Tusk je najavio da će zajedno sa ministrom odbrane, ministrom unutrašnjih poslova i celom vladom doneti ovu odluku početkom sledeće nedelje. On je, takođe, najavio mere za aktivnije uključivanje policije i specijalne opreme da pruži pomoć graničnoj službi zemlje.

Poljski ministar odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da je raspoređeno još vojnika na granici sa Belorusijom.

Tusk je juče izjavio da je na poljsku granicu sa Belorusijom poslato pojačanje da odgovori na sve veći broj napada ilegalnih migranata.

Foto: TANJUG/AP Photo/Czarek Sokolowski

Jedan poljski vojnik je juče izboden dok je pokušavao da spreči migranta da ilegalno pređe granicu. Poljska granična služba je ove godine otkrila više od 13.000 ljudi koji su pokušali ilegalno da pređu iz Belorusije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar