Ismail Hanije Foto:ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

Politički lider Hamasa Ismail Hanije ubijen je u Teheranu, javio je u sredu iranski državni medij Press TV, pozivajući se na Iransku revolucionarnu gardu (IRGC), elitno krilo iranske vojske.

Zvaničnik Hamasa rekao je da je grupa „spremna da plati različite cene“, nakon što je njen politički lider Ismail Hanije ubijen u Teheranu.

„Mi smo angažovani u otvorenom ratu za oslobađanje Jerusalima i spremni smo da platimo različite cene“, rekao je Sami Abu Zuhri, a prenosi CNN.

Izraelska vojska odbila je da komentariše ubistvo Hanijea, dok je iz Bele kuće saopšteno da su upoznati sa izveštajima o smrti šefa Hamasa.

Osuda palestinskog predsednika

Palestinski predsednik Mahmud Abas osudio je ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanije, javila je novinska agencija VAFA.

„Predsednik države Palestine Mahmud Abas najoštrije je osudio ubistvo šefa pokreta Hamas, velikog vođu Ismaila Hanije, i ocenio ga kao kukavički čin i opasan razvoj događaja. Njegova ekselencija je pozvao mase i snage našeg naroda da se ujedine, budu strpljivi i nepokolebljivi u suočavanju sa izraelskom okupacijom“, saopštila je VAFA.

Generalni sekretar Izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije Husein Al-Šeik takođe je osudio ubistvo u odvojenom saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

„Oštro osuđujemo i osuđujemo ubistvo šefa Političkog biroa, nacionalnog lidera Ismaila Hanije. Smatramo to kukavičkim činom, što nas gura da ostanemo stabilniji pred okupatorom“, rekao je Abas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar