Foto: BARBARA GINDL / AFP / Profimedia

Vozač iz Austrije koji je u prtljažniku prevozio leš supruge dok su u automobilu bila njegova deca, govorio je istinu kad je rekao da je njegova 38-godišnja žena bolovala od raka i da je umrla prirodnom smrću, samo nekoliko sati pre nego što ga je zaustavila policija.

Florijana O. (39) policija je zaustavila u Ansfeldenu blizu Linza i zatražila od njega vozačku i saobraćajnu dozvolu. Ali Austrijanac im je odmah rekao da ima leš u gepeku.

Zaista, u gepeku je ležala njegova preminula supruga umotana u ćebe. Sa njim su u automobilu bila i njegova dva sina od 11 i 15 godina i petogodišnja ćerka, prenosi Feniks.

Foto: Shutterstock

Rekao je da je decu hteo prvo da odvede kod rodbine, a potom telo mrtve supruge do stanice Hitne pomoći ili neke bolnice.

Muškarac, inače dobro poznat kao okoreli antivakser, koji je korona mere uporedio s holokaustom, nakon incidenta je priveden.

„Ovim čovekom smo se bavili godinama“, rekao je direktor policije Gornje Austrije, Andreas Pilsl, za list „Heute“. Brigu o deci preuzeo je tim za hitne intervencije, saopštila je policija.

Pročitajte još...

Državna tužiteljka, Ulrike Brajtender, rekla je da je obdukcijski nalaz pokazao da „ništa ne upućuje na nasilnu smrt“ žene u gepeku i da rezultat obdukcije „odgovara iskazu osumnjičenog“. Dodala je da se još čeka toksikološki nalaz krvi 38-godišnje mrtve žene koji će biti gotov za nekoliko nedelja.

Osumnjičeni do daljnjeg ostaje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti da može da počini još neko krivično delo. Deca su zasad u ustanovi za socijalnu zaštitu dece i omladine ili kod rodbine.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar