Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI; Facebook; Screenshot/Министерство за внатрешни работи

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju podnelo je danas Osnovnom krivičnom sudu optužnicu protiv četiri osobe za otmicu i dvostruko ubistvo, 14. godišnje devojčice Vanje G. u Skoplju i penzionera Panča Žežovskog u Velesu.

Državni tužilac je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje predložio produženje pritvora za trojicu optuženih, a za saizvršioca meru kućnog pritvora. Optužnica je, dodaje se, zasnovana na usmenim i materijalnim dokazima o postupanju okrivljenih, ali kako se nastavlja postupak protiv prvoosumnjičenog koji je nedavno izručen Severnoj Makedoniji iz Turske, javno tužilaštvo za sada ne može da saopšti detalje u vezi sa dokaznim materijalom.

Foto: Makedonska policija; Google maps

Postupak se nastavlja i protiv drugog lica za koje se sumnja da je pomoglo prvoosumnjičenom nakon izvršenja krivičnog dela tako što mu je obezbedilo prevoz prilikom bekstva Tursku. Za to lice su na snazi ranije utvrđene mere opreza. Kako prenose skopski mediji, u optužnici se navodi da su okrivljeni 22. novembra prošle godine oteli Žežovskog u Velesu, sa namerom da ga primoraju da im ustupi vozilo „sitroen“ na korišćenje za otmicu devojčice Vanje.

Okrivljeni su, navodi se, otišli ​​do kuće oštećenog, fizički ga savladali i vezali, zatim stavili u gepek i uputili se na mesto zvano „Rudnik“ u okolini Velesa, gde su ga na svirep način ubili iz pištolja kalibra 9 mm. Oni su zatim 27. novembra prošle godine, uz četvrtooptuženog, oteli devojčicu u ulazu zgrade u kojoj živi, a na osnovu informacija koje im je dao otac devojčice.

POGLEDAJTE JOŠ:

Šrafcigerom su otvorili vrata od ulaza zgrade, a kada je oštećena izašla iz lifta, uhvatili su je, savladali i vezali, preteći joj da ne vrišti jer će pucati. Stavili su je u vreću za spavanje sa rajsferšlusom i odvezli automobilom kod mesta zvanog „Dupki“, u selu Brazda. Tu su, na svirep način, maloletnicu namerno lišili života, tako što joj je prvoosumnjičeni hicem iz pištolja kalibra 9 mm zadao prostrelnu ranu, a onda su telo zakopali u prethodno iskopanu rupu.

Zatim su u njivi pored zemljanog puta, u ataru sela Brazda, zapalili automobil „sitroen” veleških registarskih oznaka. Otac devojčice, koji im je pomogao da ostvare ovaj naum, prema optužnici se tereti za pomaganje u krivičnom delu – otmice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar