Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ Tomislav Pavlek

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković je danas izjavio da je navodno uhapšeni “hrvatski špijun” u Beogradu “kao Jeti” i niko ne zna ko je on.

Prošle nedelje je objavljeno da je na području Beograda uhapšen “hrvatski špijun”, ali službeni Zagreb i dalje ne zna o kome se radi.

„Voleli bi da znamo ko je taj špijun. To ne znaju ni ambasada, ni ministar, ni Sigurnosno obaveštajna agencija“, rekao je Plenković tokom Bledskog strateškog foruma.

Plenković je izjavio da na Bledu nije predviđen službeni bilateralni susret sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, ali da se nada da će ga neformalno upoznati.

Povodom prošlonedeljne posete Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona, Plenković je rekao da su Francuzi “tamo imali očito svoj komercijalni interes”.

Plenković je naveo da je Makron posetio Srbiju želeći da privuće Beograd ka Evropi, ali da je naišao na izjavu da će Srbija ostati neusaglašena sa spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, odnosno da neće uvesti sankcije Rusiji.

Plenković, Vučević, predsednik Vlade Albanije Edi Rama i slovenački premijer Robert Golob će danas govoriti na Bledu, javlja Hina.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare