Foto: Warwickshire Police,Društvene mreže

Pijan vozač koji je ubio majku jednog deteta i vukao njeno telo ispod svog automobila skoro kilometar, završio je u zatvoru.

Pirs Vilan (35) pušio je kanabis i bio je u alkoholisanom stanju kada je udario Navel Ormerod (37) i 26-godišnjeg muškarca u očevom Pežou 406 u jednom od „najgorih slučajeva zabeležinih u Velikoj Britaniji“.

Muškarac iz Nunitona u Vorvikširu u Engleskoj osuđen je u petak na 21 godinu zatvora zbog ubistva iz nehata i opasne vožnje na sudu u Vorviku. Priznao je obe optužbe i doživotno mu je zabranjeno da vozi.

Testovi su kasnije potvrdili da je koncentracija alkohola u Vilanovom dahu bila 82 mikrograma u poređenju sa zakonskom granicom od 35 mikrograma na 100 mililitara daha, dok je test pljuvačke pokazao da je pušio kanabis.

Foto: Društvene mreže

Emili Kliver iz Državnog tužilaštva rekla je: „Ovo je jedan od najgorih slučajeva na koje sam naišla“.

„Pirs Vilan, znajući potpuno dobro da je nekoga udario, nije se zaustavio na mestu nesreće i nastavio je da vozi svoj automobil ne obazirući se na Navela Ormeroda koja je bila zarobljena ispod njegovog automobila. Pio je i pušio kanabis kada je napustio kuću prijatelja“.

„Uprkos činjenici da je pozvan taksi da njega, njegovu devojku i njenu decu odveze kući, snimljen je kamerama kako se udaljio sa adrese znajući da nije sposoban za vožnju, a ta odluka je nevinu ženu koštala života. Nadam se da ovaj slučaj služi kao upozorenje drugima koji bi mogli biti u iskušenju da piju i voze“, navela je.

Foto: Warwickshire Police/SWNS

„Vožnja u alkoholisanom stanju uništava živote, a mi ćemo počinioce krivično goniti u punom obimu zakona. Naše misli su sa porodicom žrtve“, zaključila je.

Vilan je vozio očev auto uprkos tome što je imao rezervisan taksi da ga odveze kući 19. juna 2021. godine.

Nakon što je udario dva pešaka, nastavio je da vozi iako je imao razbijen vetrobran.

Snimci sa nadzornih kamera su snimili Vilana kako se nespretno vozi. Predao se policiji u ranim satima 20. juna.

Foto: Warwickshire Police

Gospođa Ormerod je umrla na licu mesta, a 26-godišnji muškarac je ostao sa slomljenom rukom kojoj je bilo potrebno devet šrafova da bi se sanirale povrede.

Inspektor Majkl Hantli, iz Jedinice za istragu ozbiljnih sudara u Vorvikširskoj policiji, rekao je: „Užasne posledice akcija Pirsa Vilana 19. juna 2021. bile su razorne za porodicu i sve koji su poznavali Navel Ormerod.

„Navel ostavlja muža i sina, koji osećaju svoj gubitak i moje misli ostaju sa njima. Tog dana su se životi zauvek promenili, uključujući i život čoveka kojeg je takođe udario Vilanov auto. Operisan je umetanjem metalne ploče i devet šrafova u složeni prelom na desnoj ruci. Ove povrede su mu promenile život, kako fizički tako i psihički“, naveo je.

Foto: Warwickshire Police

„Vilan je odabrao da pije alkohol i pušio je kanabis pre nego što je ušao u svoj auto da se vozi te noći. Ljudi koji su bili sa njim pre sudara naručili su taksi i više puta ga savetovali da ne vozi. Međutim, Vilan je ignorisao ovaj savet i odjurio u svom vozilu pre nego što je stigao taksi“, istakao je.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar