Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da će Rusija ojačati svoje zapadne granice kako nikome ne bi palo na pamet da je napadne. Izjava Peskova usledila je nakon današnjeg napada na skladište nafte u Belgorodu, ruskom gradu na granici sa Ukrajinom, za šta Moskva optužuje Kijev.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je izvestio predsednika Rusije Vladimira Putina da zemlje NATO jačaju svoj vojni potencijal prema ruskim zapadnim granicama, rekao je Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

„Putin je dao instrukcije Šojguu, a naše Ministarstvo odbrane sada radi na tome da razvije plan za povećanje i jačanje našeg vojnog potencijala na zapadnim granicama kao odgovor“, istakao je Peskov.

Naravno, to će biti urađeno na način da se zaštitimo i da se u svemu održi neophodan paritet, kako nikome ne bi palo na pamet da nas napadne, kazao je Peskov u intervjuu za TV kanal Belorusija 1, čiji je odlomak danas emitovan.

Izjava Peskova usledila je nakon današnjeg napada na skladište nafte u Belgorodu, ruskom gradu na granici sa Ukrajinom.Tom prilikom se zapalilo osam rezervoara goriva i ruske vlasti su strahovale da se požar ne proširi i na preostalih osam rezervoara i drugu cisternu u kojoj se nalazi 2.000 kubnih metara dizela.

Napad su izvršili helikopteri MI-24 a kako njih uglavnom koristi ukrajinska vojska, ruska strana optužila je Ukrajinu za napad.

Reč je o prvoj optužbi o ukrajinskom zračnom napadu na rusko tlo od početka invazije.

Međutim, kasno naveče, najviši ukrajinski bezbednosni zvaničnik odbacio je optužbe Rusije. Govoreći na nacionalnoj televiziji Sekretar Saveta bezbednosti Aleksij Danilov je rekao: „Iz nekog razloga kažu da smo mi to uradili, ali prema našim informacijama to ne odgovara stvarnosti“.

Dešavanja u Ukrajini možete da pratite na našem lajv blogu Nova.rs

BONUS VIDEO: Snimak napada na rusko skladište goriva u Belgorodu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare