Vojska Ukrajine Foto:Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

U Kurskoj oblasti u Rusiji uvedena je vanredna situacija nakon napada ukrajinskih snaga, izjavio je danas vršilac dužnosti gubernatora Aleksej Smirnov.

„Da bih otklonio posledice ulaska neprijateljskih snaga u region, odlučio sam da od 7. avgusta uvedem vanrednu situaciju“, naveo je Smirnov.

Dodao je da je u pograničnim oblastima i dalje složena situacija, prenosi RIA Novosti.

Situacija u Kurskoj oblasti, na zapadu Rusije, eskalirala je juče ujutro, kada su ukrajinske jedinice, koje su, prema navodima Moskve, brojale do hiljadu ljudi, pokušale da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga.

PROČITAJTE JOŠ

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general armije Valerij Gerasimov saopštio je danas da je napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kurska zaustavljeno.

On je na sastanku kojem je prisustvovao i predsednik Rusije Valdimir Putin rekao da su ukrajinske snage imale najmanje stotinu poginulih i 215 ranjenih, a da su uništena 54 oklopna vozila, uključujući sedam tenkova.

Putin je ocenio da je pokušaj prodora ukrajinskih snaga u Kursku oblast na rusko-ukrajinskog granici provokacija velikih razmera.

U Kurskoj oblasti deveti put danas proglašena je opasnost od raketnog napada.

Ruska garda pojačala je bezbednosne mere oko Kurske nuklearke.

Kurska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

BONUS VIDEO Završen NATO samit u Vašingtonu: Donete važne odluke o Ukrajini i Bajdenovi gafovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar