Ljupčo Palevski-Palčo Foto: Makedonska policija

Turska će brzo vratiti Ljupča Palevskog u Makedoniju samo ako domaće pravosudne vlasti pošalju svojim kolegama čvrste dokaze da je ubio dvoje ljudi, inače Palevski možda nikada neće biti izveden pred lice pravde u Makedoniji, prenose mediji.

Osim iskaza osumnjičene bande koja ga ukazuje kao ubicu, Turci očekuju i materijalne dokaze, odnosno rezultate obdukcije i uzrok smrti, piše skopjeinfo.

Ljupču Palevskom je glavni javni tužilac iz Balikešira u Turskoj odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Ambasada Republike Severne Makedonije u Ankari uputila je pismo Ministarstvu pravde u kojem obaveštava da dostavlja notu Ministarstva spoljnih poslova Republike Turske.

„U odgovoru na dopis Ambasade RSM-a u Ankari od 06.12.2023. godine, u kojem se obaveštava da je Ljupču Palevskom na osnovu pisma primljenog od kancelarije glavnog državnog tužioca Balikešira određen ekstradicioni pritvor od 40 dana“, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Inače, Palevski je po međunarodnoj poternci uhapšen 5. decembra u gradu Balikesiru u Turskoj, gde je stigao preko Srbije i Bugarske.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je u slučaju otmice i ubistva devojčice i frizera 5. decembra pokrenulo istražni postupak protiv pet osoba, među kojima je i otac devojčice.

Četvoro je osumnjčeno da su kao saizvršioci počinili krivična dela otmice i dva ubistva na svirep način – jednog maloletnog lica i jednog iz koristoljublja, dok je peti osumnjičen da im je pomogao u izvršenju krivičnog dela otmice maloletnog lica.

Devojčica je kidnapovana u ponedeljak 27. novembra oko 7.30 sati i po izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svedok samog čina, ubijena je tri sata kasnije – oko 10.00.

Njeno telo je nađeno kod sela Brazda na periferiji Skoplja, gde je bio i zapaljeni automobil „sitroen“, koji je korišćen za otmicu.

***

BONUS VIDEO: Šta je motiv zločina u Severnoj Makedoniji? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar