Izrael Palestina rat Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Najmanje šest osoba je danas ubijeno u sukobu sa izraelskim snagama na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Izraelske snage ušle su ranije u izbeglički kamp Nur Šams u gradu Tulkarem, a borbe između njih i palestinskih naoružanih napadača su u toku, prenosi Rojters pozivajući se na očevice.

Izraelska vojska ranije je saopštila da je uhapsila više od 80 osumnjičenih, uključujući, kako je navela, „63 Hamasova teroristička operativca“ tokom racija tokom noći na Zapadnoj obali, navodi Bi-Bi-Si.

Kako je navela, uhapšeno je pet osumnjičenih u Nur Šamsu. Bezbednosne snage, navodi vojska, nastavljaju da deluju u kampu „kako bi sprečile terorističke aktivnosti“.

Izraelska policija ranije danas je saopštila da je 10 policajaca ranjeno, od kojih jedan teže, u eksploziji bombe u izbegličkom kampu Nur Šams, u blizini Tulkarema.

Policija je navela da su službenici granične policije sproveli raciju u kampu kako bi priveli Palestince koji su na listi traženih, kada je na njih otvorena vatra i bačene bombe, preneo je „Tajms of Izrael“.

BONUS VIDEO: Borivoj Erdeljan: Prvi korak za Izrael je oslobađanje talaca ali glavni cilj je kompletno uništenje Hamasa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar