Ukrajinci skidaju rusku zastavu Foto:TSN

Ukrajinska državna televizija je u sredu emitovala prilog u kojem se vidi kako ukrajinski vojnici skidaju rusku zastavu sa zvanične zgrade u gradu Sudža u ruskoj oblasti Kursk.

Na snimku za koji je državna televizija saopštila da je snimljen u sredu vidi se trospratna zgrada u pograničnom gradu Sudža i tri ukrajinska vojnika kako uzimaju i skidaju rusku zastavu uzvikujući „Slava Ukrajini“.

Dopisnik državne televizije u tom gradu rekao je da ukrajinske snage imaju punu kontrolu nad Sudžom, ključnim čvorištem za pretovar gasa, prenosi Rojters.

Hiljade ukrajinskih vojnika probilo je rusku granicu u ranim satima 6. avgusta u zapadni region Kursk. Ruske snage do sada nisu uspele da ih proteraju posle više od nedelju dana intenzivnih borbi.

Na snimku se videla i kolona izgorelih ruskih vozila na ulazu u Sudžu. Takođe je pokazao prazne ulice sa prodavnicama i službenim zgradama neoštećene.

Kijev je saopštio da su njegove snage preuzele kontrolu nad desetinama gradova u regionu Kursk otkako su prošle nedelje u utorak upali preko ruske granice.

Sudža je dom gasovoda koji nastavlja da transportuje ruski prirodni gas u Evropu uprkos tekućim neprijateljstvima Rusije i Ukrajine.

Pročitajte još:

Čečeni tvrde: Borbe traju

Ruske snage nastavljaju borbu protiv ukrajinskih trupa za kontrolu strateškog graničnog grada i vitalnog gasnog čvorišta Sudža u regionu Kursk, rekao je visoki vojni komandant.

„Neprijatelj je svuda okolo i u nekim delovima grada. Tamo se svakodnevno dešavaju aktivni sukobi“, rekao je ruskim državnim medijima general-major Apti Alaudinov, komandant čečenskih specijalnih snaga Ahmat. „Neprijatelj ne može da preuzme potpunu kontrolu nad Sudžom jer je, u stvari, nema“, dodao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar