Izrael je potvrdio da su u ponedeljak uveče oslobođena još dva taoca, koje je Hamas držao od 7. oktobra u zatočeništvu na teritoriji Gaze.

U pitanju su dve žene, koje imaju samo izraelsko državljanstvo. Oslobođene su Nurit Kuper (83) i Joševed Lifšic (85), javio je reporter N1 iz Tel Aviva.

Obe žene su otete zajedno sa svojim muževima, koji nisu oslobođeni, prenosi N1.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum via AP

Unuk Joševed Lifšic je nedavno govorio za Rojters, kada je zatražio od Hamasa da oslobodi njegovu baku i deku. Tom prilikom je istakao da su oni stari i bolesni, i da u Gazi teško mogu da dobiju medicinsku pomoć koja im je potrebna.

PROČITAJTE JOŠ:

Za sada nije poznato u kakvom je stanju su muževi oslobođenih žena, a unuk Joševid je ranije s nadom rekao da ako je ona živa, onda je i on.

Egipatska TV Al Qahera objavila je snimak oslobađanja dve starije Izrealke – Nurit Jitzhak i Jočved Lifšitz.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum via AP

Na snimku se vidi kako ih prebacuju iz vozila Crvenog krsta u egipatska ambulantna kola na graničnom prelazu Rafa s Gazom.

Hamas je ranije objavio da je pustio još dvoje talaca iz humanitarnih i medicinskih razloga.

Portparol militantnog krila Hamasa je rekao da je bilo planirano da budu puštene još u petak, kada su oslobođene i majka i ćerka iz SAD, ali da je Izrael odbio da ih prihvati.

Ranije tokom dana pojavila se informacija da je moguće da bude oslobođeno 50 talaca, koji imaju strano ili dvojno državljanstvo. Hamas je, međutim, kasnije saopštio da su to glasine i da ne znaju zbog čega se one plasiraju u javnost i šire.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar