Izreal Palestina rat Al-Shifa bolnica Foto:Ismail Zanoun / AFP / Profimedia/Apaimages / Sipa Press / Profimedia/EPA-EFE/HAITHAM IMAD/Khader Al Zanoun / AFP / Profimedia/ Bashar TALEB / AFP / Profimedia

Služba urgentne medicinske pomoći u bolnici Al Šifa u Pojasu Gaze je pretvorena u mesto "okupano krvlju", upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

SZO navodi da desetine hiljada raseljenih ljudi koriste zgradu bolnice i prostor oko bolnice za sklonište i da vlada ozbiljna nestašica hrane i vode za piće.

„Operacione sale ne funkcionišu zbog nedostatka goriva, kiseonika i drugih zaliha“, ističe se u saopštenju objavljenom nakon što je tim SZO, zajedno sa drugim agencijama UN, juče isporučio medicinski materijal toj bolnici.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Tim SZO je urgentno odeljenje bolnice opisao kao „mesto krvoprolića“ sa stotinama povređenih pacijenata i novim pacijentima koji pristižu svakog minuta.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Pacijentima sa traumatskim povredama rane se zašivaju na podu, a u bolnici nema lekova protiv bolova“, upozorava SZO.

Bolnica Al Šifa je najveća u Gazi. Izrael tvrdi da se u bunkerima ispod bolnice nalazi komandni centar palestinske militantne grupe Hamas, dok Hamas i bolničko osoblje negiraju te optužbe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar