Džordž Santos Foto: Ron Adar / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki kongresmen Džordž Santos izjavio je danas da pokušaj njegovih kolega da ga izbace iz Kongresa predstavlja maltretiranje.

„Ovo je maltretiranje. Sve to je pozorište“, rekao je Santos na konferenciji za medije, uoči glasanja za njegovo isključenje iz Predstavničkog doma, prenosi Rojters.

On je najavio da će, kao odgovor na proces koji se vodi protiv njega, podneti „gomilu“ pritužbi na račun drugih kongresmena.

Džordž Santos Foto: SCOTT OLSON / Getty images / Profimedia

Ovog meseca je već preživeo jedno glasanje o izbacivanju, međutim američki mediji navode da bi na današnjem mogla da bude doneta odluka o njegovom izbacivanju iz Kongresa.

Santos se suočava sa krivičnim prijavama u vezi sa finansiranjem kampanje, a ranije je priznao da je izmislio veći deo svoje biografije.

Pročitajte još...

U istrazi Kongresa otkriveno je da je novac od kampanje trošio na botoks, luksuznu odeću i „OnlyFans“, onlajn platformu poznatu po erotskom sadržaju.

Santos negira krivicu i odbija da podnese ostavku na mesto kongresmena, a suđenje mu je zakazano za 9. septembar 2024. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar