Mehmed Vukalić ušao je u školu u Sanskom Mostu u sredu ujutro i ubio troje ljudi. Potom je i sebi pokušao da oduzme život. Domar je imao problema s upravom škole te je bio suspendovan.

Još jedan stravičan zločin u školi šokirao je u sredu regiju. Domar škole u Sanskom Mostu ubio je troje ljudi iz automatske puške, direktora Nijaza Halilovića, profesorku engleskog Gordanu Nidžan i sekretaricu škole Nisvetu Kljunić.

Kako piše Dnevni avaz, radi se o Mehmedu Vukaliću, domaru koji je i ranije imao problema s vodstvom škole te je bio i suspendovan.

Nakon stravičnog zločina pokušao je sebi oduzeti život, a u bolnicu su ga dovezli s prostrelnom ranom pgrudnog koša. Pri svesti je i u toku je priprema za njegovu operaciju.

„Mi možemo potvrditi samo da je ubica bio zaposlenik škole kao i žrtve“, kazao je portparol MUP-a Unsko-sanske županije Adnan Beganović.

U trenutku kada je nešto iza 10 sati počinjeno trostruko ubistvo u školi su bili u toku i popravni ispiti, ali nema potvrde je li i koliko učenika bilo u zgradi.

Sanski Most gimnazija ubistvo Foto RTV SANA/https://sanartv.ba/

Očevici su za portal banjalučkih „Nezavisnih novina“ rekli kako je ubica ciljano tražio direktora, profesorku i sekretaricu. Pretpostavljaju kako su motiv ovoga zločina bili raniji sukobi u školskom kolektivu.

Troje ubijenih navodno su bili članovi komisije koja je ubici ranije izrekla  meru suspenzije zbog povrede radnih dužnosti.

Sve policijske snage u Sanskom Mostu osiguravaju poprište zločina, a u toku je istraga čiji je cilj utvrditi sve okolnosti.

Pročitajte još:

Zvao medije, žalio se na mobing

Domar je, kako N1 saznaje u Sanskom Mostu, upravo pre ovog zločina razgovarao s direktorom o disciplinskom postupku koji se vodio protiv njega. Navodno, povod ovog disciplinskog postupka je bilo neizvršavanje redovnih obaveza. On se navodno nije redovno odazivao na svoje radne zadatke niti je radno vreme provodio na svom radnom mestu.

Inače, za ubicu kažu kako je bio miran i povučen, učestvovao je u proteklom ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba. U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je izložen mobingu na radnom mestu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare