Foto: Tanjug/ AP Photo/Evan Vucci, Pool

Stanovnici Kijeva pozdravili su posetu američkog predsednika Džoa Bajdena glavnom gradu Ukrajine, rekavši da je njegovo prisustvo u zemlji značajno.

„To me je zaista impresioniralo. Dobar je, nisam očekivao njegovu posetu. Sigurna sam da njegova poseta mnogo znači“, rekla je 40-godišnja Julija Ivanova.

„Bajden će moći da sagleda situaciju u Ukrajini iznutra, moći će da razgovara sa mnogim predstavnicima naše vlade. Pogledaće i videti koliko nam je teško. Mislim da ćemo moći da računamo na veću pomoć SAD.”

Tetjana Jevtušenko, 30-godišnja doktorka, takođe je rekla da su Ukrajinci zahvalni na poseti predsednika, prenosi CNN.

Foto: Volodymyr Zelenskiy/Telegram

„Prosto je nešto neverovatno da u ovakvom trenutku predsednik Sjedinjenih Država dolazi u Kijev“, dodao je 48-godišnji ukrajinski vojnik Andrej Ketov. „Mislim da će nam ova poseta doneti ‘šargarepe’, nešto dobro, trenutno nam je jako teško“, rekao je on.

„Potrebno nam je oružje i finansije. Svoje nemamo. A Rusi imaju mnogo toga“, dodao je on.

Student Vitalij Dmiterčuk (19) opisao je posetu kao „veoma nezaboravan dan“.

„Svađali smo se među sobom da li će Bajden doći ili ne. Nisam verovao da dolazi“, rekao je on. „Ovo je ogromna podrška za nas, znamo da u Americi imamo veliku podršku i pomoć.“

PROČITAJTE JOŠ:

„I tako postoji veliki priliv oružja i humanitarne pomoći… Ali rata tako velikih razmera nije bilo od Drugog svetskog rata. A ponekad ta pomoć nije dovoljna. Znam kako vojnici na liniji fronta pate.”

Ilja Zelenko, 20-godišnji student, dodao je: „Bio sam veoma srećan kada sam saznao da je Bajden došao, očekujemo još veću podršku. Sada vidimo koaliciju oko Ukrajine, želimo da je vidimo ojačanu i da nam da još više oružja“.

BONUS VIDEO: Bajden došao u Kijev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar