Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je demokratskim guvernerima tokom privatnog sastanka u Beloj kući u sredu uveče da mu je potrebno više spavanja i da je naložio svom timu da izbegava da zakazuje događaje za njega posle 20 časova, rekli su izvori za Vašington post, signalizirajući da Bajden sada veruje da mora da napravi promene kako bi poboljšao svoje javne nastupe.

Ovo je usledilo nakon što je guverner Džoš Grin pitao o njegovom fizičkom stanju. Sastanak je bio jednosatni razgovor sa guvernerima u kojem je Bajden želeo da ih uveri u svoj politički položaj, fizičko zdravlje i put ka reizboru.

Bajden je odgovorio da je prošao lekarski pregled od predsedničke debate i da je i dalje dobrog zdravlja.

Foto:Bonnie Cash / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„To je samo moj mozak“, rekao je on, prema rečima ljudi obaveštenih o sastanku, primedbu koju su zaposleni brzo opisali kao šalu.

„Očigledno se šalio, a zatim rekao ‘šalu na stranu’“, rekla je Džen O’Meli Dilon, vođa Bajdenove kampanje.

Bajdenova kampanja poslednjih dana pokušala je da povrati svoje temelje, a sastanak u sredu uveče sa guvernerima u Beloj kući bio je zamišljen kao korak u jačanju podrške, piše Vašington post.

Sastanak je bio uglavnom optimističan, prema rečima učesnika, ali je bilo i znakova stalnih turbulencija nakon debate.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bajdenov komentar da mu treba više sna označio je jedno od nekoliko objašnjenja koje je ponudio za debatni nastup u kojem se je teško govorio i ponekad se muči da dovrši rečenice. On je nastup pripisao tome da je bolestan, da pati od džet lega, da ima um natrpan brojkama i da ne sluša svoj tim.

Bajdenov tim je sugerisao da izbegavanje događaja posle 20 časova ne znači značajno ograničenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar