Alija Balijagić Foto: Arhiva Uprave policije

Alija Balijagić, koji se sumnjiči da je pre dva dana ubio brata i sestru Milenku i Jovana Madžgalja u selu Sokolac, žrtve je usmrtio popevši se na blokove, da bi potom u njih ispalio više hitaca.

Dva dana nakon zločina, za koji meštani tvrde da je mogao biti sprečen da su nadležni reagovali na vreme, od Balijagića nema traga.

Specijalne snage Vojske Crne Gore, odred posebne namene i pripadnici obezbeđuju mesto zločina, ali prema rečima meštana, sve mere koje su sada u toku, ne ulivaju im nadu da će biti uskoro lociran i uhapšen.

Pročitajte još:

Prema saznanjima Pobjede, osumnjičeni Balijagić za kojim se intenzivno traga i dalje je naoružan, sa municijom.

Krije se u napuštenom objektu?

Izvor iz samog vrha bezbednosnog sektora kazao je „Pobjedi“ kako je jedan od razloga zbog kojeg Balijagić još uvek izmiče policiji činjenica da on odlično poznaje teren u selu u kojem je ubistvo počinjeno.

Kako navodi izvor, postoji velika verovatnoća da se Balijagić sakrio u nekom napuštenom objektu – štali ili kući. U širem području koje policija pretražuje postoji veći broj kuća u kojima niko ne živi. O tome su govorili i meštani Tomaševa.

Teren težak za pretragu

Pobjedin izvor ističe da je Balijagić od ranije poznat kao prestupnik, sklon najtežim krivičnim delima, a smatra se osobom sa psihičkim poremećajima.

„Teren je težak za pretragu zbog zimzelenog drveća i mora se biti strpljiv kod lociranja. Veruje se da osumnjičeni nije spreman za duži boravak vani“,  rekao je Pobjedi izvor iz sektora bezbednosti.

Policija izdala hitan apel

Crnogorska policija izdala je hitan apel građanima.

Iz Uprave policije apelovali su na javnost da, ukoliko primijete Aliju Balijagića odmah saopšte policiji pozivom na broj dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje 067/184-844 ili na besplatni broj 122, najbližoj policijskoj stanici ili na drugi način.

„Još jednom apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito meštane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Zorana Uskokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar