Milorad Dodik Foto: F.Z./N1 BiH

U Sudu BiH danas je održano ročiste predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku prema potvrđenoj optužnici Tužilaštva BiH u aferi „Ukaz“.

Milorad Dodik nije poštovao Sud, što je konstatovala sudija Jasmina Ćosić Dedović, te je umesto njega konstatovala da optuženi negira krivicu.

Nepoštovanje Dodika se odmah na početku ogledalo u tome što nije hteo da ustane kada mu se sudija obratila.

Nakon što je završeno ročište, Dodik se obratio medijima.

Foto: I. Š./Klix.ba

„U Ustavu BiH nigde ne piše da BiH ima Sud i Tužilaštvo. Visoki predstavnici su neovlašćeno nametali te insitucije. Sada se te institucije nameću da menjaju ustavni poredak. Nisam razumeo i shvatio na čemu je to zasnovano. Jedinu zakonodavnu aktivnost u BiH sprovodi Parlamentrana skupština i ne mogu da shvatim da oni otvaraju proces. Ovo je politički proces kojim se žele obračunati sa Republikom Srpskom i njenim predsednikom“, rekao je Dodik.

On je rekao da će se braniti na svaki način kao predsednik RS jer je došao u sudnicu gde su jasno pokazali kako tretiraju BiH.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Optužnicu sam dobio na latinici i tražio sam da mi se dostavi na ćirilici. Pokušali su da mi uvale optužnicu tokom saslušanja koja je na ćirilici. Optužnica je nerazumljiva zato što je podignuta na bazi činjenice da Šmit nameće zakone i da svako onaj ko ne poštuje njegovo nedjelo može da ode u zatvor“,rekao je Dodik.

Ponovio je da je Sud BiH nelegalan i nelegitiman i da će ovaj proces pokazati da li u BiH postoji Ustav ili ga nema.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare